The Walking Dead-alternatief: Z-Nation

The Walking Dead-alternatief: Z-Nation

14 februari as. begint The Walking Dead weer met de tweede helft van seizoen 6, maar voor wie niet kan wachten op deze immens populaire AMC serie en de avonturen van Rick Grimes en kornuiten dan is er een alternatief: Syfy’s Z-nation.

Deze horror-comedy-drama/post-apocalyptische serie is net klaar met het tweede seizoen en het derde seizoen staat voor 2016 in de boeken. De serie begint 3 jaar na een door een virus-veroorzaakte zombie apocalypse, die de meeste mensen al heeft gedood of veranderd heeft in zombies. Een groep overlevers moeten Murphy, de enige overlevende van een zombie beet, vervoeren van New York naar Californië. Tot zover de klassieke post-apocalyptische missie gedreven road movie set-up voor een zombie serie, vergelijkbaar met die van The Walking Dead.

In tegenstelling tot The Walking Dead is Z-nation minder dramatisch en ligt de nadruk vaak op comedy. Niet gek, want The Asylum, de productiemaatschappij is bekend van ‘kaskrakers’ zoals Sharknado. Schaefer en Engler de creators van Z-nation hebben Z-nation omschreven als een poging [to] put the fun back into zombies. Ze vonden dat TWD terecht of onterecht wat te serieus.

Dat komisch element is in sommige aflevering wat flauw en soms wat te vergezocht, zeker als het de ontwikkeling van de hoofdplot wat in de weg zit. Toch is de serie goed kijkbaar, zijn de karakters wat plat, maar goed in balans als reizende groep overlevers en zijn de actiescene’s goed gedaan. Hoewel gemaakt voor een kleiner budget dan TWD is de aankleding van de locaties en de belangrijke grimage van de zombies goed gedaan. Minder broeiierig dan TWD (voornamelijk in Georgia geschoten versus Washington voor Z-nation) is Z-nation een leuk off-season alternatief voor liefhebbers van het genre.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.