UnREAL, een dramaserie over een reality show?

UnREAL, een dramaserie over een reality show?

UnREAL is een dramaserie over een reality dating show Everlasting; een knipoog naar wereldwijde formats zoals The Bachelor. Vanaf het eerste begin kijken we mee over de schouder van het productieteam geleid door de harteloze producer Quin King, gespeeld door Constance Zimmer, die in Entourage ook al een studiobaas speelde. De hoofdrol is echter weggelegd voor Rachel Goldberg gespeeld door Shiri Appleby.  Zij is weer terug voor het 13e seizoen van Everlasting nadat een zenuwinzinking de finale van het laatste seizoen bijna verpest had. Gedurende het hele seizoen lopen de werkelijkheid van de productie en de gemaakte werkelijkheid voor de camera door elkaar en krijg je als kijker een volgens mij realistisch inzicht in hoe manipulatief een ‘unscripted’ reality show eigenlijk is.

Rachel/Shiri die met haar kleine postuur en lieve gezichtje in eerste instantie een engeltje lijkt ontpopt zich tot een keiharde en manipulatieve bitch tegen wil en dank., Ondanks haar persoonlijke problemen weet ze zich goed staande te houden in de toch wel erg harde wereld van de Amerikaanse reality televisie waar de kijkcijfers koning is. Goede bijrollen van de voor mij nog redelijk onbekende Craig Bierko in de rol van executive producer Chet Wilton (altijd high, leeft in de griptruck, altijd in slonzig sportjasje en trainingsbroek) en de ‘vrijgezel’ en verstoten rijkeluiszoontje Adam Cromwell gespeeld door de Britse Freddie Stoman maken de serie wat mij betreft tot een succes.

Minpuntje is dat de serie wordt gemaakt en uitgezonden door de Amerikaanse zender Lifetime. Een zender die zich vooral richt op vrouwen. Mag ik dan als man wel kijken? Hoewel ik bij Desperate Housewives na een seizoen echt afhaakte, kan ik niet wachten op het aangekondigde tweede seizoen dit jaar. Schrijvers en creators  Marti Noxon and Sarah Gertrude Shapiro, de eerste een prijswinnende en door de wol geverfde televisiemaker en de laatste een beginnend talent in de televisiewereld schrijven in ieder geval pakkende dialogen, ronde karakters en weten de spanning zowel binnen een aflevering als over het gehele seizoen goed vast te houden. Ik ga er weer voor zitten, dit seizoen dan maar met dekentje en reep chocola op de bank. En roze konijnenpantoffels

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.